Annons

Skånetrafiken lovade att titta över turerna

På tisdagen träffades Skånetrafiken byalagen från Skivarp, Abbekås och Dybäck, samt kommunens ledande politiker i gamla brandstationen och stundtals var kritiken mot Skånetrafikens nya bussturer hård - Skivarpsborna var inte alls nöjda.
Skurup • Publicerad 25 november 2008
Anna Archer från Skånetrafiken lyssnade på byalagets synpunkter. Jeanette Bohman menade att trafiken fungerade uselt i dag. Bild: Bass NilssonFoto: 

- Vi har fått massor av brev och olika klagomål från folk sedan de nya bussturerna började gälla, sade byalagets ordförande Jeanette Bohman. Det är inte acceptabelt som det har blivit. Folk har drabbats hårt på olika sätt.

Hon fick dock mothugg från Niklas Sjöberg (m). Han menade att flera klagomål berodde på missförstånd.

Annons

- Jag har undersökt en del av klagomålen och det har handlat om att man har läst fel i tidtabellen.

Skånetrafiken lade om bussturen på Sydkusten i somras och hoppade då över Skivarp och drog linjen utmed kusten. För att kompensera Skivarpsborna har flera matarturer satts in.

Enligt byalaget har detta fungerat mycket dåligt. Framförallt var det turerna till Ystad som inte var bra.

- Vi ser gärna över detta, sade Anna Archer, trafikutvecklare på Skånetrafiken. Vad är det som fungerar sämre och vad önskar ni?

Den nya linjen utmed kusten är en stor succé enligt Skånetrafiken med ett ökat resande.

Detta retade dock upp byalagets representanter som menade att statistiken inte sa något och att den gjorts under turistsäsongen.

- Vi kommer inte att gå tillbaka till den gamla turen över Skivarp, sade trafikchef Göran Lundahl. Men vi ska försöka göra dagens trafik bättre. De som har blivit mer än 20 minuter försenade har rätt till vår resegaranti. Den innebär att resenären får åka taxi upp till 500 kronor eller får ett frikort för en dag.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons