Annons

Skolkök uppfyller inte livsmedelskrav

Köket på Restaurang Rutger måste byggas till för flera miljoner kronor då det inte uppfyller kraven för hantering av livsmedel. Ritningar är redan framtagna och förhoppningen är att tillbyggnaden ska kunna ske under nästa år.
Skurup • Publicerad 25 mars 2002

- Köket lever inte upp till de EU-krav som finns när det gäller flödet av mat. Enligt reglerna ska maten beredas från råvara till färdig rätt i ett flöde utan att den kommer tillbaka till ett tidigare ställe, säger kommunens kostchef Ann-Christin Johansson. Anledningen till att köket nu måste förändras är förutom hårdare krav också det faktum att kommunen centraliserat delar av sin matlagning till skolor och äldreboende till Rutger. - Trots att det inte är så länge sedan köket byggdes så har mängden mat som tillagas där ökat kraftigt på senare tid. Från början lagades där bara mat till två skolor. Som det är nu ligger köket på gränsen av vad det klarar av kapacitetsmässigt. Föreståndaren Eva Bramsvik-Håkansson säger att det inte går att laga mer mat än vad som görs i dag. Det är miljö- och hälsoskyddskontoret som uppmärksammat personalen på de problem som finns. För att köket ska bli godkänt i fortsättningen krävs därför en tillbyggnad.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons