Annons

Skurup får den första sporthallen

Både Skurup och Rydsgård får nya idrottshallar. Den första hallen kommer att byggas i Skurup. I går tog fullmäktige första steget. Det blev också en svekdebatt på mötet. Flera ledamöter menade att Rydsgård fått löfte om första hallen.
Skurup • Publicerad 25 november 2008

– Alliansen lovade att Rydsgård skulle komma först, sade Jan-Erik Persson från kommunens väl. Det lovade ni på ett möte i Rydsgård. Det är ett stort svek av er att inte bygga en idrottshall i Rydsgård först.

Kommunalrådet Niklas Sjöberg (m) som var med på mötet i Rydsgård hade en annan minnesbild.

Annons

– Vi lovade aldrig att Rydsgård skulle komma först, sade han. Utan vi sade var att där behovet är störst kommer att avgöra var vi bygger första hallen. Och det är så att behovet är störst Skurup.

Han berättade att kommunen haft dialog med föreningarna i Rydsgård och att de accepterar att vänta på sin tur.

Jan-Erik Persson nöjde sig inte med svaret från Sjöberg.

– Jag var med själv på mötet i Rydsgård och det var många som hörde vad alliansen lovade. Ni ska inte slingra er utan stå för vad ni sagt, sade han.

Persson fick stöd av socialdemokraternas ordförande Lasse Häggqvist som också menade att Rydsgård fått löfte om att komma före centralorten.

Centerns Jörgen Sjöslätt stödde Niklas Sjöberg och menade att man sagt att behovet att idrottshall fick styra placeringen. Hallen i Skurup ska byggas i anslutning till Mackleanskolan och påbörjas nästa år. Rydsgård får vänta till 2010.

Skurups sparbank har lovat att sponsra hallarna med två miljoner var om de får bankens namn.

Kommunfullmäktige fattade också beslut om att friluftsbadet i Skurup ska få en överbyggnad. Så att det kan utnyttjas under större delen av året. Samtidigt planerar man att renovera lokalerna vid badet.

Enligt Niklas Sjöberg kommer bad och hallar kräva investeringar på omkring 50 miljoner kronor från kommunens sida.

Socialdemokraterna ville satsa på ett enklare badhus.

Annons

– Detta är inget nytt. Skurupsborna har efterlyst ett badhus i 20-30 år, sade Lasse Häggqvist. För 50 miljoner får vi ett badhus som håller i 40 år.

Niklas Sjöberg trodde inte på den kalkylen utan menade att ett badhus kostar minst 100 miljoner.

Kommunens väl ville först undersöka marken eftersom det finns risk att badet sjunker.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons