Annons

Skurup kan få Potatismarknad

Invigningen av den nya infarten till Skurup från E65 är planerad att ske fredagen den 14 juni. I samband med det arbetas det också på att få till stånd en Potatismarknad.
Skurup • Publicerad 20 januari 2002

Än är programmet långt ifrån spikat men det finns en risk för att själva invigningen av den nya vägen inte kommer att bli en folklig fest. Därför finns det tankar på att arrangera något för skurupsborna inne i byn.

Annons

Marknaden är planerad att hålla till vid Fabriksgatan och bland annat innehålla tivoli och tävlingar.

- Jag har länge funderat på någon form av aktivitet som tar fasta på att vi befinner oss i en jordbrukstrakt. I kommunen finns till exempel både Johannamuseet och lantbruksskolan och dessutom den naturliga anknytningen till Rutger Macklean och hans enskifte, säger turism- och kulturchef Karin Erlandsson.

Hon medger att Skurup inte precis är välkänt för att vara en potatistrakt men eftersom färskpotatisens ankomst sammanfaller med tidpunkten för arrangemanget så valdes potatisen som tema.

Karin Erlandsson är noga med att understryka att det ännu inte är fullständigt klart att det blir en marknad. Men arrangemanget marknadsförs redan nu i en turistbroschyr för sommaren 2002 som Skånes Turistråd gett ut. Vid ett möte i början på nästa månad hoppas Karin Erlandsson att alla bitar ska falla på plats.

För arrangemanget svarar dock inte enbart kommunen utan bakom det står bland annat köpmännen och idrottsföreningar i byn. Delvis kan det ses som en ersättning för gatufesten som lades i malpåse förra året.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons