Annons

Skurups krögare i krig med varandra

En fejd har blossat upp mellan flera krögare i kommunen. Bakgrunden är ett antal recensioner som en av de inblandade skrivit om sina konkurrenter på sajten Tripadvisor.
Skurup • Publicerad 29 juli 2015

Det är Skivarps gästgivaregård, Vinbaren i Abbekås och golfrestaurangen på Abbekås golfklubb som alla har recenserats på sajten Tripadvisor av Björn Holm på Hamnkrogen i Abbekås. De tre krogarna får varierande omdömen, medan hans egen får högsta betyg och recensionerna är alla skrivna samma dag, den 23 juni.

Jeanette Bohman som driver Skivarps gästgivaregård tycker att Björn Holm kör med fulspel och menar att det är en medveten taktik från hans sida att ge sina konkurrenter dåliga omdömen.

Annons

– Han skriver ner sina konkurrenter och ger sig själv toppbetyg, vilket strider mot Tripadvisors policy. Det är verkligen lågt och det gynnar ingen. Det är en kort säsong och då borde vi hjälpas åt. Så många gånger som vi skickat ner folk till Hamnkrogen på lunch, det kommer vi aldrig mer att göra. Jag är mycket arg och vill ha en offentlig ursäkt, säger hon.

Även på golfrestaurangen är man upprörd över Björn Holms recensioner:

– Det är smutskastning och dålig stil, särskilt när han går in och höjer sig själv till skyarna. När man ser att alla omdömena är skrivna samma dag, blir man riktigt arg. Samtidigt känner jag och min kollega att kritiken egentligen inte berör oss, eftersom hans recension är baserad på tiden innan vi tog över, säger krögaren Lennart Markusson.

På Vinbaren är man heller inte glad över recensionerna, men krögaren Erik Dukala tar ändå det hela med ro.

– De gör sitt och vi gör vårt, men jag kan säga att jag tycker det är synd och det stimulerar inte tillväxten på sydkusten, säger han.

Björn Holm å sin sida ångrar att han recenserade sin egen krog, men ser inget fel i att tycka till om andra krogar i trakten.

– Det var ett stort misstag att skriva ett omdöme om min egen krog, det inser jag och jag har varit i kontakt med Tripadvisor för att ta bort det där. Vad gäller de andra recensionerna kan man tycka att jag skiter i egen bur, men jag tycker faktiskt inte det. Jag är också en privatperson och journalist som får uttrycka sin åsikt.

Att omdömena är skrivna samma dag säger han beror på att han helt enkelt hade tid att skriva då.

– Vi har varit och ätit på varenda krog här i trakten för att kolla läget och den dagen hade jag tid över för att skriva. Jag förstår att man kan bli upprörd över det här och ber om ursäkt om jag gjort någon ledsen.

Louise Sillén Herzegh

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons