Annons

Skurupshem vill höja hyran med 5,8 procent

Skurupshem vill höja hyran med 5,8 procent nästa år. Bolaget hänvisar till de kostnadsökningar som drabbar dem. Görs ingen höjning alls nästa år kommer företaget att gå back med 650 000 kronor.
Skurup • Publicerad 19 november 2008

I nästa vecka inleds förhandlingarna om nästa års hyra mellan Skrupshem och Hyresgästföreningen.

Bolagets utgångsbud är en höjning på 5,8 procent. För de hyresgäster som betalar kallhyra ligger förslaget på 4,9 procent.

Annons

– Orsaken till höjningen är att i princip alla kostnader vi har stiger. Från sophämtning och avgifter för vatten och avlopp till räntekostnaderna, säger Skurupshems vd Anders Nilsson.

Företaget vill att det nya avtalet bara ska gälla i ett år.

– Med tanke på hur instabil omvärlden är är det bäst för alla.

Anders Nilsson säger att de inte har för avsikt att minska underhållet nästa år. I budgeten finns avsatt 12,5 miljoner kronor för ändamålet. Det handlar bland annat om att byta ut fönster och dörrar.

Som det ser ut i dagsläget kommer Skurupshem att göra vinst 2008. Och ett plus är enligt Anders Nilsson nödvändigt varje år.

Tommie Sjölin, Hyresgästföreningens förhandlingsledare, säger att han i nuläget har svårt att ta ställning till budet eftersom han saknar ekonomiskt underlag.

– Men jag tycker att det är ett högt krav.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons