Annons

Skurupstjej siktar mot stjärnorna

Klockan 14 på lördag 19 januari tar hon sats mot stjärnorna. Linda Almö, uppväxt i Malmö men numer bosatt i Skurup, tillhör nämligen de 100 som i helgen gör upp om 45 platser i TV-tävlingen Sikta mot stjärnorna.
Skurup • Publicerad 19 januari 2002

- Mina kompisar har sagt till mig varenda år att jag borde söka men jag har hela tiden sagt nej. Men så i år tänkte jag att jag måste i alla fall testa.

Hon är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och sitter gärna vid pianot och skriver egna låtar. Numer mest för att hon finner det avkopplande. Till vardags är det andra tangenter som gäller.

Annons

- Jag arbetar som webutvecklare och programmerar databaser. Lustigt nog är det många i den här branschen som även sysslar med musik.

Hon försöker kvalificera sig till TV-programmet som sångerskan Anastacia. För närvarande populär på listorna. Låten heter ?I?m out of love? men det är kanske inte framför allt den som gjort att hon valt att imitera Anastacia.

- När jag valde så fastnade jag för Anastacia för att hon nog är rolig att vara på scen. Hon har en stark utstrålning.

Linda Almö säger att hon kanske inte är så röstmässigt lik sin förebild men att hon ändå ibland ägnar sig åt att imitera andra sångerskor. Fast framträtt som imitatör har hon aldrig gjort.

Det är också med en blandning av nervositet och förtjusning som hon på lördagsmorgonen sätter sig på planet till Stockholm. De senaste dagarna har det naturligtvis blivit mycket ?I?m out of love? därhemma. Men hon betonar att det är bäst att sjunga lite blandat material.

- Visst har jag övat mycket. Men det är ingen nackdel att vara lite hes om man vill likna Anastacia. Det röstmässiga är naturligtvis viktigt men det gäller att ha utstrålning också.

Från början anmälde 1|200 personer intresse för att ställa upp. Nu återstår 100. Den grövsta sållningen är alltså redan gjord.

? Nu är chansen nästan 50/50.

I början på nästa vecka tror hon sig veta om det räckte hela vägen till TV-programmet.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons