Annons

Släktforskningen ingen höjdare på höstlovet

Skurup • Publicerad 1 november 2006
Samling framför släktforskardatorn och Ulla-Karin Alsvold. Jessie Ekström, Evelina Ekström och Joanna Jacobsson behövde inte trängas.BILD: LEIF MÖLLER
Samling framför släktforskardatorn och Ulla-Karin Alsvold. Jessie Ekström, Evelina Ekström och Joanna Jacobsson behövde inte trängas.BILD: LEIF MÖLLERFoto: 

Det har inte precis varit någon rusning till prova-på-släktforskningen på Skurups bibliotek under höstlovet. Tvärtom.

Ulla-Karin Alsvold har väntat beredd vid släktforskardatorn under två eftermiddagar. När YA hälsade på i går hade Ulla-Karin haft en säger en besökande ungdom under båda dagarna.

Annons

– Lite märkligt är det, för under tidigare vinterlov har vi har haft cirka tio besökare per omgång, säger Anna-Karin.

Jessie Ekström besökte biblioteket med dottern Evelina och hennes kompis Joanna Jacobsson. Jessie hälsade på hos Anna-Karin för att leta efter den danska sidan av sin släkt.

Jessie tycker att Skurups utbud för ungdomarna under höstlovet är under all kritik.

– De borde ha massor med prova-på-aktiviteter, men inte bara idrott. Alla är ju inte intresserade av det. Det bästa vore om ungdomarna kunde få tillgång till ett gammalt hus som de fick renovera, menar Jessie.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons