Annons

Slimminge kyrka får ansiktslyftning

Kyrkorådet i Villie församling har ansökt om tillstånd hos länsstyrelsen för att måla om väggar och golv inne i Slimminge kyrka.
Skurup • Publicerad 16 maj 2003

- Det är akut. Kyrkan behöver fräschas upp invändigt för det är en 30 år sedan sist, säger Ingrid Persson, ledamot i kyrkorådet och tillsyningskvinna i Slimminge kyrka. Ingrid Persson är ansvarig för det som behöver göras i kyrkan och på kyrkogården. Hon berättar att väggarna inne i kyrkan behöver få ny vit färg, eftersom den gamla på vissa ställen börjat spricka. Golvet i vapenhuset är också slitet och behöver målas om. Färgen blir samma grå som nu. Kyrkans välvda innertak kommer inte att röras, eftersom det inte är i behov av att målas. - Det är inga stora reparationer som behövs utan endast lite färg, påpekar Ingrid Persson. Cirka 200 000 kronor har kyrkorådet budgeterat för uppfräschningen av kyrkan och arbetet beräknas börja i september.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons