Annons

"Snäll Angels" åkte mopperally i Skurupsbygden

Skurup • Publicerad 23 juli 2007
Redo för start. Kalle Borg, Lotte Nebrer och en kompis från Enköping hade öppnat bensinkranarna på lånemopparna och tagit på hjälmarna. Fem mil skulle avverkas.bild: LEIF MÖLLER
Redo för start. Kalle Borg, Lotte Nebrer och en kompis från Enköping hade öppnat bensinkranarna på lånemopparna och tagit på hjälmarna. Fem mil skulle avverkas.bild: LEIF MÖLLERFoto: 

Det var stor samling vid macken i Slimminge på lördagsförmiddagen. Anledningen var att Slimminge byalag, med entusiasten Thomas Söderberg i spetsen, hade trummat ihop till det årliga mopperallyt.

Mackens gårdsplan fylldes sakta men säkert av moppar, mestadels modell Ä, men även några toppmoderna. Somliga älskare av detta åkdon kom med bilsläp och lastade av 2-3 moppar. Hela familjen skulle delta.

Annons

– Det blir rekorddeltagande i år. Vi hade räknat med cirka 50, men nu slutar det nog med 60 som anmäler sig. Normalt brukar vi vara 25-30 stycken, sade en glad Thomas Söderberg som registrerade förarna.

Stämningen var gemytlig. Någon har vitsat en gång och tyckt att mopedister borde kallas "Snäll Angels".

Till doften av tvåtaktsbensin och knattret från Puch-Zündap-Sachs och vad nu motorerna hette, gav sig mopedist efter mopedist ut på den fem mil långa turen.

På slingan fanns ett antal stationer där förarna utsattes för tester av färdigheterna.

– Bara det inte blir manöverprov, sånt är jag dålig på, sade Kalle Borg från Dösjöbro. Han stod och pratade med Lotte Nebrer från Anderslöv och en kille från Enköping.

De tre var eniga om att en av moppens främst fördelar är att man får känna hur det är att dra på full gas utan att riskera att köra ihjäl sig.

– Det är skillnad mot en Ferrari.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons