Annons

Stenbumlingar ska rädda väg

Fiskarevägen i Abbekås ska nu räddas från att spolas bort av havet. Abbekås vägförening ska lägga stora stenbumlingar i och nedanför vägkanten för att hindra att vägen undermineras. Samtidigt skyddas då de kommunala ledningar som finns nergrävda under vägen.
Skurup • Publicerad 27 februari 2002

Under stormen i förra veckan tog havet med sig bitar av marken mellan vattnet och Fiskarevägen. Ett staket och en bit av en mur har också fått ge med sig. Och på vissa ställen har vågorna redan varit inne och tagit med sig delar av vägen. kommunalt anslag På onsdagen bestämde sig Abbekås vägförening för att placera stora stenar för att stoppa urgröpningen av landmassan. Som väghållare är det Abbekås vägförening som har ansvaret för att vägen sköts. Föreningen har i och för sig 100-procentigt kommunalt bistånd i form av ett årligt anslag från kommunen. Men det är vägföreningen själv som måste arbeta fram och genomföra åtgärder på vägen. Tommy Olofsson, arbetsingen-jör på Skurups kommun, bedömer att stenbumlingarna ska räcka för att stoppa havets framfart. - Ja, det är så här man skyddar vägar i den här situationen. Det finns inte något annat sätt, säger han. Under Fiskarevägen finns kommunala ledningar för vatten och avlopp nergrävda. Där går också kablar för el och tele. De skulle kunna vara i fara om inte vågorna stoppas.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons