Annons

Stort beslag av stöldgods och narkotika

Polisen är på väg att nysta upp en omfattande stöldhärva i Abbekås. Man har dessutom beslagtagit en större mängd narkotika.
Skurup • Publicerad 7 november 2008

– En 56-årig Abbekåsbo kommer att begäras häktad misstänkt för stöld, häleri och narkotikabrott, berättar chefen för Ystadskriminalen Anders Carlsson.

Det var i tisdags som polisen som polisen slog till mot en adress i Abbekås. Man fann mycket stöldgods och en del narkotika som beslagtogs.

Annons

En kvinna i 40-årsåldern greps och anhölls för häleri och narkotikabrott. Samtidigt anhölls en 56-åring i sin frånvaro.

I torsdags kunde polisen gripa Abbekåsbon och tillsammans med en 35-årig man. Båda männen anhölls och man gjorde husrannsakan i två bilar och bostäder.

– Då fann vi ytterligare stöldgods och 200 gram amfetamin, säger Anders Carlsson.

56-åringen beskrivs som huvudmannen i stöldhärvan.

– Det fanns allt möjligt bland stöldgodset, säger Anders Carlsson. Delar av det betingade ett stort värde. Det var bland annat smycken och antikviteter.

En del av stöldgodset har polisen kunnat härleda till ett företagsinbrott i Lundatrakten. Bland stöldgodset fanns även cyklar och gräsklippare.

Både mannen och kvinnan från Abbekås är kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan har släppts medan mannen troligen begärs häktad under helgen.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons