Annons

Succé för veteranbilar

Det blev succé för årets veteranbilsdag på östra industriområdet i Skurup. Arrangörerna, Rolf Magnusson och Tony Helmutsson, räknade med att mellan 600 och 800 personer kom till den kombinerade reservdels- och loppmarknaden.
Skurup • Publicerad 18 maj 2003
Veteran- och loppmarknaden lockade flera hundra besökare. BILD: MARK HANLON
Veteran- och loppmarknaden lockade flera hundra besökare. BILD: MARK HANLONFoto: 

-Det var betydligt fler än förra året, då vi hade 500 besökare. Så vi är nöjda, sa Tony Helmutsson när skarorna av besökare började tunnas ut vid tvåtiden på eftermiddagen. Nytt för i år var att Bilprovningen höll öppet för veteranbilsbesiktning mellan klockan nio och ett. Två besiktningsmän jobbade för fullt för att hinna med de äldre fordonen, som glänste i kapp med varandra i kön. När köerna tagit slut hade de hunnit med 25 veteranbilar och en handfull äldre motorcyklar. -Det är speciellt roligt att få besiktiga sådana här bilar, sa Mikael Sjögren, en av de båda besiktningsmännen. De är oftast i toppskick. Dag Mårtensson från Vanstad var en av dem som plockat fram en veteranbil ur garaget inför våren: en Chevrolet Impala från 1960, som han renoverat mellan 1980 och 1983. De senaste tjugo åren har han knappt kört med bilen. -Man fick ju så många andra intressen i den åldern. Men nu har jag en son som är sex år, och han vill gärna att vi ska ut och åka. Så när jag såg att det var öppet hus för veteranbilar här i Skurup passade jag på att åka hit och få bilen besiktigad. Lite spänd var han, Dag Magnusson, när han efter en timmes väntetid rullade in sin Impala på bilbesiktningen. Och desto mer lättad när besiktningsmannen Mikael Sjögren fällde omdömet: -Helt perfekt! I kön till besiktningen fanns också Kurt Lassen, som tagit sig från Helsingborg med sin Opel Olympia från 1951. -Det är alltid svårt att hinna med att besiktiga bilen, så det här var ett bra initiativ, tyckte han. Opeln rullar mest på veteranbilsrallyn, men i går fick den ta en tur ända till Skurup. -Den går i 70-80 kilometer i timmen, så det tog oss en och en halv timme att komma hit. Men det gick bra, sa Kurt Lassen. Han tyckte också att veteran- och loppmarknaden var trevlig. -Det ordnas ganska mycket veteranmarknader runt om i Sverige, men det är bra när det samtidigt finns loppis. Då blir det lite mer intressant för hustrun, och så kan vi handla andra prylar från samma år som bilen, 1951. Vi har till exempel redan en barnbilstol från det året, och nu letar vi tidningar och annat att lägga i bagaget.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons