Annons

Sven-Bertil Persson ny ordförande

Mandatperiodens första fullmäktigemöte bjöd inte på några överraskningar. Som väntat blev Sven-Bertil Persson (c) ny ordförande för församlingen. Till vice ordförande valdes Sven Rosengren (fp) och Anna Murgren (s).
Skurup • Publicerad 4 november 2002

Efter valet höll Sven-Bertil Person ett tal där han tackade för förtroendet och betonade sin och presidiets vilja att göra sitt bästa under mandatperioden. Han menade att den nya organisationen kommer att vitalisera det politiska livet men att det också är en utmaning. - Vi kan inte det här helt ännu och vi kommer att göra fel ibland. Den nya organisationen innebär att de tre i presidiet får en utvidgad roll mot tidigare. Detta medför att de får tjänstgöringstid, hur mycket kommer dock fullmäktige att besluta om senare. De föreföll samtliga nöjda med kvällens val och betonade att det kommer att bli spännande att arbeta i den nya organisationen. - Det kan bli problem, men det blir roliga problem, sa Anna Murgren. Sven-Bertil Persson som har en lång politisk erfarenhet bakom sig förklarade att han kände att det var en ny roll han går in i och att det är en utmaning samtidigt som det innebär ett stort ansvar. - Det är till exempel vi som har det ekonomiska ansvaret och inte beredningarna. Politikerna som den kommande mandatperioden ska leda Skurups fullmäktige verkar samtliga vara beredda att arbeta över parti- och blockgränserna. - Ett klokt förslag är klokt oavsett vilket parti det kommer ifrån, menade Anna Murgren. Hon fick medhåll av Sven Rosengren som betonade att det finns en god vilja hos samtliga partier att samverka. Mötet utsåg även en valberedning med Gerd Ohlsson (c) som ordförande och bestämde att nästa fullmäktigemöte blir den 25 november på Restaurang Rutger. Då kommer man bland annat att utse ordförande i de nya beredningarna som tar över de nuvarande nämndernas arbete.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons