Annons

Systematiska mc-stölder hos klubbmedlemmar

Familjen Jönsson i Skivarp som YA berättade om förra veckan är inte de enda medlemmarna i Skivarps MK som råkat ut för stölder den senaste tiden.
Skurup • Publicerad 18 januari 2006
YA den 12 januari.
YA den 12 januari.Foto: 

Familjen Jönsson i Skivarp lyckades jaga bort tjuvarna som brutit sig in i garaget, och familjen fick behålla motocrosscyklarna.

Men bara två dagar senare, i fredags, stals två crosscyklar från klubbmedlemmen Stefan Mosell. Stefan Mosell bor i Klagshamn söder om Malmö men berättar att ytterligare en klubbmedlem i Skivarp blev bestulen på en nästan helt ny motocrosscykel för några månader sedan. En medlem i Trelleborg har också drabbats av stöld nyligen.

Annons

– Det verkar ju vara någon som har god kännedom om klubben och dess verksamhet, säger Stefan Mosell vars två stulna crosscyklar var värda sammanlagt 125 000 kronor.

– Innan har jag tyckt att det var för dyrt att försäkra dem – det kostar ju sex-sju tusen om året för en cykel – men nu i efterhand känns det ju lite annorlunda. Stefan Mosell polisanmälde stölden hos Malmöpolisen som först beslutade att lägga ner utredningen.

– Men när jag hört talas om stöldförsöket i Skivarp kontaktade jag polisen igen och de kom ut och tittade.

Stefan Mosell upptäckte stölden på morgonen. Men det verkar som om tjuvarna har försökt gardera sig mot att husets innevånare skulle försöka stoppa dem:

– De hade ställt upp en massa utemöbler utanför ytterdörren för att hindra oss från att komma ut. Hade vi vaknat hade vi inte kunnat ta oss ut den vägen utan fått ta bakdörren och det hade nog tagit någon minut längre för oss att komma ut – så att tjuvarna hunnit iväg. När det gäller inbrottet och stöldförsöket hos familjen Jönsson i Skivarp väntar polisen på resultat från den tekniska undersökningen som gjordes på brottsplatsen.

– De förhör vi höll efter inbrottet gav inte direkt något att arbeta vidare med. Vi får se vad undersökningarna visar, säger förundersökningsledaren LeifMohlin, som inte hört talas om stölderna i Malmö tidigare:

– Det är i och för sig spekulationer men jag skulle kunna tänka mig att de som gör sådant här antingen själva är intresserade av eller åtminstone har mycket kunskap om sporten.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons