Annons

Systrar öppnar upp Fars hatt

Två systrar på Fars hatt. Så blir det på måndag när de nya krögarna Karina Hansen och Katja Ströh ser till att den gamla restauranten vid E65 mellan Skurup och Rydsgård får öppna dörrarna för matgäster igen.
Skurup • Publicerad 22 mars 2002
Foto: 

Utbudet kommer att bestå av svensk husmanskost blandad med lite danskt, beroende på vad kokerskan Karina Hansen känner för. Rejäl mat är ledstjärnan i matlagningen. - Ja, det blir inte franska köket. Och det ska gå att få en ordentlig måltid utan att det kostar skjortan, säger hon. Karina Hansen har den lite grövre maten med sig från sina tidigare arbetsplatser. I 10 år arbetade hon som kock och kallskänka på färjan mellan Limhamn och Dragör. Efter det var hon köksmästare på en lastbilsfärja i Trelleborg. Systern Katja Ströh ska stå för servicen ute i restauranten. Hon är servitris till yrket, men har inte arbetat särskilt länge eftersom hon bara är 24 år gammal. De senaste åren har Fars hatt haft ett flertal krögarbyten, något som inte oroar systrarna Hansen och Ströh. - De tidigare krögarna har drivit restauranten med anställda, men det finns det inte ekonomi till här. Vi kommer att göra allt själva, säger Karina Hansen. Systrarnas mål är inte heller att bli rika på verksamheten, utan bara att kunna leva på den. Men de hoppas båda två att det ska gå så bra att deras respektive män kan komma och arbeta tillsammans med dem i restauranten. - Vi kommer att behöva arbeta nästan dygnet runt så det skulle vara väldigt roligt om de också kunde arbeta med oss. Annars träffas man aldrig till slut, säger Karin Hansen. Tanken är att hålla öppet för frukostbuffé på vardagsmorgonarna. Sedan ska det också serveras lunch under några timmar mitt på dagen. På lördagarna håller restauranten stängt för att öppna igen med á la carte på söndagarna. Det ska också gå bra att hyra Fars hatt och få mat serverad kvällstid.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons