Annons

Tre skolor förs över till bolag

Kommunstyrelsen biföll förslaget att föra över Mackleanskolan, Mölle-skolan och delar av Nils Holgerssongymnasiet till Skurups kommunala AB.
Skurup • Publicerad 7 november 2008

Genom att flytta över fastigheterna blir det bolaget i stället för kommunen som får stå för investeringarna som planeras på skolorna.

Skurups kommunala AB ägs till hundra procent av Skurups kommun.

Annons

Förslaget stöddes enbart av de borgerliga ledamöterna. Kommunens väl ville att förslaget skulle avslås då de inte ser några fördelar med att låta fastigheterna gå över till bolaget.

Socialdemokraterna valde att inte delta i beslutet. Partiets Lasse Häggquist säger att de i nuläget inte ser någon anledning att säga nej. Men samtidigt tycker de att underlaget är för dåligt för att direkt säga ja.

Nackdelen som han ser det är att kommunen kommer att få betala en högre hyra till Skurups kommunala AB om bolaget står för renoveringen.

– Faran är att de pengarna tas från driften och därmed påverkar beslutet verksamheten.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons