Annons

Vägverket klantade till det i postgången

Hoppsan! Det skulle ha varit rekommenderade brev. Gör om hela klabbet!!
Skurup • Publicerad 11 juli 2007

När Vägverkets avdelning Support, juridik- och fastighetsrätt i Borlänge härförleden kollade så att allt gått rätt till i fastställandet av arbetsplanen för bygget av den omskrivna gång- och cykelvägen mellan Abbekås och Mossbystrand, så upptäckte man en fadäs. Underrättelsen till de direkt berörda fastighetsägarna hade inte skickats ut i rekommenderade brev, som lagen kräver.

Det blev bakläxa till Vägverket i Region Skåne.

Annons

– Fastställandet av arbetsplanen för bygget försinkas något, men det påverkar inte själva bygget som är planerat till nästa år, förklarar Torgny Bäckström på vägbyggnadsavdelningen på Vägverket i Skåne.

Arbetsplanen för gång- och cykelvägsbygget ställdes ut under april-maj i fjor och ett antal synpunkter kom in.

– Ingen av dem var negativa till själva bygget, men några hade frågor om hur bygget skulle påverka deras egen fastighet, berättar Torgny Bäckström.

Men i och med fadäsen så ska nu Vägverket ställa ut samma arbetsplan igen på Vägverkets kontor i Malmö och Kristianstad i tre veckor.

I nästa vecka ska man skicka ut nya brev till alla de som inte gav synpunkter förra gången. Denna gång dock i rekommenderat skick. – Det kan röra sig om 75-100 brev som vi måste skicka ut och vi börjar i nästa vecka med utskicket, berättar Torgny Bäckström.

Med brevet följer också ett förklarande brev till undrande mottagare.

Där förklarar man även att Vägverket är angeläget om att alla som är berättigade att lämna synpunkter också får den möjligheten.

– Vad vi gör om det kommer nya synpunkter? Ja de beaktas som vanligt. De som redan lämnat synpunkter har uppenbart fått det första brevet, så därför går detta brevet bara ut till dem som inte hört av sig.

De som nu får nya rekommenderade brev har tre veckor på sig att yttra sig, räknat från när planens utställningstid är slut.

– Vi vill ha allt korrekt gjort. Annars kan det ge problem i ett senare skede om någon säger att han eller hon aldrig har fått yttra sig, säger Torgny Bäckström.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons