Annons

Vernissage på Kristallen

Kreativiteten avtar inte med åldern. Det bevisas på den pågående utställningen på Kristallen på Flintebro.
Skurup • Publicerad 29 november 2006
Siv Lindskog är en av utställarna som har gått på målerikurs på Flintebro. För några år sedan trodde hon ens att hon kunde måla. I dag är hon en duktig amatörkonstnär som tycker mycket om sin nya hobby. @08 Bildbyline:Bild: Sprisse Nilsson
Siv Lindskog är en av utställarna som har gått på målerikurs på Flintebro. För några år sedan trodde hon ens att hon kunde måla. I dag är hon en duktig amatörkonstnär som tycker mycket om sin nya hobby. @08 Bildbyline:Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Under fyra terminer har Astrid Dahlgren och Hilkka Persson lett målargrupper för besökande pensionärer.

I grupper om sju deltagare pågår målarcirklar två förmiddagar i veckan.

Annons

I går eftermiddag höll kursdeltagarna vernissage där de visade upp ett urval av de alster på tagit form under terminen.

Ett drygt 20-tal olika tavlor prydde väggarna i samlingssalen, Kristallen. Flera av konstnärerna fanns på plats under vernissagen.

– Jag har gått här i fyra terminer och det är väldigt trevligt och en skön avkoppling att få måla, säger Siv Lindskog som är en av utställarna.

Innan hon blev pensionär hade hon aldrig försökt sig på att måla. Nu är det ett fritidsintresse hon inte gärna vill vara utan.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons