Annons

Vildvuxna träd skräpar ner tomter

Stora, höga och vildvuxna pilar har blivit något av ett gissel för villaägare på Saritslöv. – Det regnar ner löv på hösten och på sommaren faller det ner några slags frukter eller blommor hela tiden. Det är det värsta. Man får städa uterummet hela tiden, Ulrika Nilsson på Ringduvevägen.
Skurup • Publicerad 11 november 2008
På hösten regnar löven ner över Ulrika Nilssons tomt. Nu har kommunen lovat att ta ner de vildvuxna pilarna. Bild: Sprisse Nilsson
På hösten regnar löven ner över Ulrika Nilssons tomt. Nu har kommunen lovat att ta ner de vildvuxna pilarna. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Hon och hennes grannar har varit på kommunen och nu även skrivit brev där de önskar att träden som häng-er över deras tomter sågas ner.

Brevet som ställdes till kommunens kansli skickades vidare till gatukontoret och parkchefen Sven-Åke Malmström. Han reagerade snabbt.

Annons

- Vi var där i dag (läs i går) och tittade på platsen, berättar Sven-Åke Malmström. Nästa vecka kommer vi att ta ner träd där. Det är flera som blivit lite väl stora.

Även Ulrika Nilssons granne har problem med pilarna. Där växer träden om möjligt ännu närmare och grenarna hänger långt in över tomten.

- Där skuggar också träden, berättar Ulrika Nilsson.

Hon och hennes man Per Nilsson klipper regelbundet grenarna på de buskage som växer in över deras tomt.

- Men buskarna vill vi gärna har kvar, säger Ulrika Nilsson.

Däremot vill grannarna på andra sidan ha bort buskagen som gör det omöjligt för dem att sätta upp ett plan eller en egen häck som insynsskydd.

- Vi kommer att gå över Saritslöv och sanera där det behövs, berättar Sven-Åke Malmström. Men det är många aspekter att ta hänsyn till.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons