Annons

Vill belysa zimmermans backe och Skurups kyrka

"Zimmermans backe är en bra blickpunkt och då bör den också synas." Det anser Skurupsbon Jörgen Nilsson som nu hört av sig till kommunen med ett medborgarförslag.
Skurup • Publicerad 5 november 2008
Jörgen Nilsson.Foto: 

Varför vill du sätta ljus på kyrkan och Zimmermans backe?- Kyrkan har blivit mer synlig sedan träden plockades bort. Jag tänkte på det när jag kom från Skivarpshållet härom dagen. Sen är Zimmermans backe en bra blickpunkt och bör då också synas.

Hur tycker du att platserna bör belysas? Med färger eller bara vitt ljus?

Annons

- Med vitt ljus. Kyrkan är kanske inte så bra att sätta rött eller annat färgat ljus på. När det gäller Zimmermans backe är det svårt att lysa upp det gröna med färger. Dessutom visar undersökningar att folk i allmänhet inte gillar färgat ljus.

 Du driver också affären Elglimten. Är det på modet att belysa natur och byggnader?

- Jag tror att det kommer allt mer. Även då att privatpersoner har belysning i sina trädgårdar. Men tanken att belysa kyrkan och backen har jag haft i tio år.

Du skriver i medborgarförslaget att du kan tänka dig bekosta en provbelysning?

- Det kan jag tänka mig. Men jag behöver hjälp av elverket med ledningarna till Zimmermans backe. Men det måste finnas en anslutning någonstans eftersom här har varit en skidlift. 

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons