Annons

Vill ha fler inspektioner

Fler inspektioner och skriftliga rutiner. Det tycker Livsmedelsverket att miljö- och hälsoskyddskontoret ska införa efter att ha granskat kommunens översyn av livsmedelshantering.
Skurup • Publicerad 28 november 2002

Inspektionen skedde den 30 september men det är först nu som Livsmedelsverket har kommit med sitt utlåtande. Där påpekas att det finns brister i de kommunala resurserna, något som leder till att man inte hinner med så många inspektioner som skulle vara önskvärt. - Det är många kommuner som befinner sig i samma situation, men från den andre januari anställer vi ytterligare en inspektör vilket kommer att förbättra läget, säger hälsoskyddschef Tommy Samuelsson. Då kommer den nuvarande miljöchefen i Ystad, Michael Horn, att börja jobba i Skurup. Han ska framför allt syssla med miljöfarlig verksamhet och kemikalier vilket kommer att ge Tommy Samuelsson mer tid att arbeta med djurskyddsfrågor. Enligt Tommy Samuelsson är bristen på resurser inte är något nytt men läget har ändå förbättrats de senaste åren. 2003 kommer man att vara fem anställda som utför inspektioner. Då ska man förhoppningsvis att ha möjlighet att göra de antalet inspektioner som Livsmedelsverket föreskriver. Länsstyrelsen och Livsmedelsverket har under en treårsperiod besökt samtliga landets kommuner för att bidra till att skapa en likvärdig livsmedelstillsyn i landet. I samband med besöken görs även en normerande inspektion för att visa hur tillsynen ska skötas, för Skurups del blev det på Restaurang Rutger.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons