Annons

15-årige forwarden debuterade – yngst någonsin

Det blev ett speciellt för höstlov för Vita Hästens Douglas Flygt.
Vid en ålder av 15 år och sex månader blev niondeklassaren den yngste forwarden någonsin att spela en match i hockeyallsvenskan.
Ishockey • Publicerad 2 november 2022

På grund av sjukdomar och skador i Vita Hästen fick Flygt chansen i bortamötet med Modo. Han fick känna på isen redan i den första perioden.

– Jag har gått med pirr i magen i två dagar nu. Det är jävligt kul det här, säger han efter första perioden i C Mores sändning.

Annons

Flygt fick några byten i vad som var en mindre rolig historia för Vita Hästen då hemmalaget från Örnsköldsvik vann med 3–0.

– Tempot är extremt här jämfört med juniorerna, men det är bara kul att få testa på nåt nytt, säger Flygt.

Yngst någonsin är han däremot inte. Backen Fredrik Claesson, som är född 24 november 1992, gjorde två matcher för Hammarby i hockeyallsvenskan säsongen 2007-2008 och står noterad för två utvisningsminuter. Han var 15 år och tre månader gammal vid sin debut.

Yngst av alla är däremot en dåvarande 14-åring vid namn Johan Gustafsson. Målvakten, nu i Västerås, vaktade stolparna för Arboga i hockeyallsvenskan säsongen 2006-2007.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons