Annons

299 av två TBK-farmare

Per Hall inledde matchen mot T/nabben med en serie på 299 poäng, alltså endast en futtig poäng från maxtalet. Två serier senare klämde Terje Nordborg in med en lika fin serie. 299 poäng.
Sport • Publicerad 26 november 2009

Ovanligt att två olika spelare gör 299 i en och samma match. Synd att ingen av dem lyckades pricka in en 300-ing.

En 300-serie såg ändå dagens ljus och den kom från gästernas lag. Martin Jensen kunde alltså överträffa hemmaspelarna och sätta tolv raka strike och det var i andra serien som Martin hittade spåret. Martin noterade 911 poäng totalt.

Annons

Trots Per och Terjes fina serier blev de inte bäst i hemmalaget. Magnus Paulsson gjorde för andra gången på kort tid långt över 900 i farmarlaget. 953 slutade han på och man kan undra varför han inte lyckas i A-laget. Per slog 907 och Terje 905. Tillsammans såg de till att slå rekord för farmarlaget, som nådde hela 6 681 poäng och återigen visar TBK att de verkligen trivs med underlaget hemma i Suxxesshallen. Matchen vanns med 15–5 mot T/nabben.

Tomelilla KS vann på nytt. Besegrade T/nabben med klara 14–6 och kunde därmed ta steget upp på tredje plats i tabellen. T/nabben passerades därmed.

T/nabben känner nog av förlusten eftersom de hade högre slagpoäng, men många poäng tappades med ytterst liten marginal och det borde blivit en betydligt jämnare match.

Korsavad gjorde en stark insats genom att besegra Bowino F i deras egen kula. Korsavads seger var aldrig i fara och 12-7 är klara siffror. Tommy Dahlberg slog fina 823 poäng. Matchen inne i Malmö mot Ploj/Ajax gick snett för Korsavad, som hamnade i hopplöst underläge på 2–8 efter två serier och Korsavad fick finna sig i en förlust på 7–13.

Cimbria åkte till söndagens matcher på Baltiskan med ett reservfyllt lag. Därmed minskade också chanserna att ta poäng. Cimbria torskade båda matcherna, men bara med 9–10 mot IK Scania. Större förlust mot IFK Malmö, 8–12.

Team Ystads farmarlag förlorade sin andra match för säsongen trots hemmaplans fördel mot Kulladals F2. Efter en jämn inledning och 5–5 var det Malmölaget som stängde butiken i slutet. Seger med 13–7.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons