Annons

AEK Aten-svensken bröt fotleden

AEK Atens svenske mittfältare Niclas Eliasson riskerar att bli borta en längre tid efter att ha åkt på en fotledsfraktur.
Fotboll • Publicerad 7 november 2022
Niclas Eliasson, här i Bristol Rover, har fått en fraktur i fotleden i en match med AEK Aten. Arkivbild.
Niclas Eliasson, här i Bristol Rover, har fått en fraktur i fotleden i en match med AEK Aten. Arkivbild.Foto: Peter Cziborra/AP/TT

Den 26-årige yttern, som i somras lämnade franska Nimes för AEK Aten, har fått en bra start i den grekiska ligan, har spelat nio matcher (varav sju från start) och svarat för fem målgivande passningar.

I ligatvåans bortamatch mot Asteras Tripolis tacklades han hårt av Ervin Zukanovic i första halvlek, skriver grekiska medier, och tvingades lämna planen. AEK Atens tränare Matias Almeyda bekräftade efter matchen, som slutade 1–1, att Eliasson är skadad.

Annons

– Han har en fotledsfraktur, säger Almeyda till tv-kanalen Nova, enligt Aftonbladet.

– Om vi hade haft VAR i den situationen hade åtminstone motståndaren blivit straffad. Det var en tackling som borde gett rött kort direkt.

Eliasson har tidigare spelat i Falkenberg, AIK, IFK Norrköping och Bristol Rovers.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons