Annons

Agenten: Damar Hamlin andas själv

NFL-spelaren Damar Hamlin andas för egen maskin, uppger hans agent Ira Turner för nyhetsbyrån AP.
Hamlin fortsätter därmed göra snabba framsteg sedan han kollapsat med hjärtstopp i måndags.
Amerikansk fotboll • Publicerad 6 januari 2023
Stödet är stort för skadade Buffalo Bills-spelaren Damar Hamlin, här en skylt utanför hemmaarenan Highmark Stadium.
Stödet är stort för skadade Buffalo Bills-spelaren Damar Hamlin, här en skylt utanför hemmaarenan Highmark Stadium.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Det är positiva rapporter som fortsätter att komma om Buffalo Bills-spelaren som kollapsade och drabbades av hjärtstopp efter en hård smäll mot bröstet då han tacklades av Cincinnatispelaren Tee Higgins i måndags.

Buffalo Bills skriver i en pressrelease att Hamlins "neurologiska funktioner fungerar som de ska och att han har pratat med sin familj och sjukhuspersonalen".

Annons

Den 24-årige Hamlins läge beskrevs i torsdags som fortsatt kritiskt även om han då återfått medvetandet och gjort "anmärkningsvärda framsteg".

Nu är rapporterna ännu mer positiva. Hans agent Ira Turner uppger att andningsslangarna kopplats bort och att han andas för egen maskin.

Doktor Timothy Pritts på intensivvårdsavdelningen på Cincinnati Medical Center säger att Hamlin också kan skriva och kan greppa folks händer.

– Det verkar som alla "cylindrar" fungerar i hans hjärna, vilket är väldigt glädjande för oss alla. Han har fortfarande stora steg han behöver ta, men det här markerar en bra vändpunkt i hans pågående behandling, säger Pritts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons