Annons

Ahmedhodzic avstängd i premiären – MFF klandras

Förre Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzics ligadebut för Sheffield United uteblev. Anledningen: en tidigare okänd avstängning.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2022
Anel Ahmedhodzic under en match med Bosniens landslag. Arkivbild.
Anel Ahmedhodzic under en match med Bosniens landslag. Arkivbild.Foto: Evgeny Kraws/AP/TT

I januari landade Anel Ahmedhodzic i Bordeaux på ett låneavtal med köpoption. Det blev sammanlagt 15 ligamatcher för det franska laget, som trillade ur högstaligan.

Under de 15 matcherna drog 23-åringen på sig sex gula kort, vilket nu ställt till det för mittbacken i hans nya klubb.

Annons

Köpoptionen utnyttjades inte, och Ahmedhodzic skrev i somras på för Sheffield United i engelska andraligan Championship.

Kontaktade FA

Där var han tänkt för startelvan i måndagens ligapremiär mot Watford, men så blev inte fallet, skriver Sydsvenskan med hänvisning till brittiska The Star.

Det visade sig att de gula korten i Frankrike lett till en avstängning som följde med till det engelska ligaspelet, något klubben uppmärksammades på först i slutet av förra veckan. Sheffield försökte därefter förgäves få avstängningen hävd hos det engelska fotbollsförbundet FA.

Sheffieldmanagern Paul Heckingbottom anser att Malmö FF, som säljande klubb, borde ha känt till och informerat om situationen.

– Rent juridiskt borde det ha förklarats under transfern. Vi gjorde den här affären utan att få all information, säger han till The Star.

MFF svarar

MFF:s sportdirektör Daniel Andersson säger i sin tur att klubben inte kände till att Ahmedhodzic var avstängd.

– Vi visste inte om det. Men det finns någon konstig regel att om du får tre gula kort inom tio matcher så blir du avstängd. Sedan hängde den märkligt nog med till England, säger han till Sydsvenskan.

Avstängningen gäller till och med den 8 augusti. Anel Ahmedhodzic är därmed avstängd även i nästa ligamatch, hemma mot Millwall.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons