Annons

AIK bröt mörk svit

Statistiken talade knappast för AIK. Inte heller Luleås formtopp de senaste veckorna.
Sport • Publicerad 10 december 2011
Foto: 

Men i stället – 3–2-seger för AIK och tre viktiga poäng i slutspelskampen.

Luleå kom till Stockholm med mängder av självförtroende och en svit på elva raka matcher med poäng, lika med tangerat klubbrekord. Dessutom, på två matcher i årets elitserie hade man inte släppt in ett mål mot AIK. Och som det inte var nog, sedan de svartgula gick upp i elitserien för 1,5 säsonger sedan hade man bara vunnit en match mot just Luleå.

Annons

Statistiskt sett såg utgången av matchen självskriven ut. Resultatet blev det motsatta.

AIK kunde ta ledningen i slutet av första perioden. Därefter tappa den och därefter rycka ifrån trots Luleåpress – allt under andra perioden.

Det genom en blandning av skicklighet och tur.

Skicklighet genom målvakten Viktor Fasth. Tillbaka i målet räddade han AIK under en intensiv Luleåpress. Räddningen på Chris Abbotts friläge efter 13 minuters spel var ett sådant exempel.Tur i form av 3–1-målet. Grovt slarv av backen Elias Fälth gav AIK en gratischans, Daniel Bång sköt, alternativt stötte, välj själv, in pucken som gick i en båge över David Rautios ena axel.

Fasths enda misstag gav dock 2–3 när Simon Hjalmarssons skott slank mellan benskydden. Närmare än så kom dock inte Luleå.

Rebecka Sjöberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons