Annons

AIK-tränaren anmäld efter domarattack

AIK-tränaren Anton Blomqvist konfronterade domarna i spelargången efter fredagens match mot Västerås i ishockeyallsvenskan.
Nu anmäls han till disciplinnämnden, skriver .
Ishockey • Publicerad 11 december 2021
Anton Blomqvist har anmälts till disciplinnämnden. Arkivbild.
Anton Blomqvist har anmälts till disciplinnämnden. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det blev rejält grinigt efter att Västerås satt dit det avgörande 3–2-målet i numerärt överläge med knappt en halv minut kvar att spela. Precis innan hade AIK drabbats av en omdiskuterad hakningsutvisning på backen Eric Norin.

Det fick AIK-tränaren Anton Blomqvist att gå i taket. Han vädrade sitt missnöje till en av huvuddomarna och visades ut.

Annons

Men bråket fortsatte även efter matchen. På lördagsmorgonen kom beskedet att Blomqvist anmälts till disciplinnämnden.

– Enligt domarna så ska han ha uppträtt olämpligt mot domarna i spelargången och det är där anmälan grundar sig i. Det i båset föranledde "abuse of officials". Anmälan var det som hände i spelargången efter matchen. Han gick över gränsen, säger domarchefen Björn Wettergren till Aftonbladet.

– Han var fortfarande missnöjd med domarna och det gick för långt. Ganska tydligt, kan man ju säga. Det gick aldrig så långt att det blev en fysisk konfrontation, men ordningsvakter fick gå emellan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons