Annons

Akinfenwa firade uppflyttningen – med Klopp

Fotbollsprofilen Adebayo Akinfenwa ville fira sin klubbs historiska avancemang till Championship tillsammans med Liverpools Jürgen Klopp.
Nu har drömmen gått i uppfyllelse.
"Den här dagen kan inte bli bättre", skriver Akinfenwa på Instagram.
Fotboll • Publicerad 14 juli 2020
Adebayo Akinfenwa firade klubbens uppflyttning till Championship tillsammans med Jürgen Klopp. Arkivbild.
Adebayo Akinfenwa firade klubbens uppflyttning till Championship tillsammans med Jürgen Klopp. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Efter 2–1-vinsten mot Oxford United under måndagen tog sig Wycombe Wanderers för första gången i klubbens 133-åriga historia upp i engelska Championship, divisionen under Premier League.

Lagets 38-åriga anfallare Adebayo Akinfenwa, som ofta kallas för världens starkaste fotbollspelare då han väger omkring 100 kilo, bjöd därefter på en uppmärksammad intervju.

Annons

– Min historia visar att den enda åsikten som betyder något är din egen. Jag var lyckligt lottad som hittade en coach och spelare som trodde på mig. Wycombe är i Championship, sade 38-åringen till Sky Sports.

I intervjun gjorde han också klart vem han ville fira avancemanget med.

– Den enda som jag vill ska kontakta mig på Whatsapp är Klopp, så vi kan fira tillsammans.

Därefter publicerade Akinfenwa en videohälsning från Liverpooltränaren på sin Instagram.

– Jag är ganska säker på att du alltid varit tillräckligt bra för minst Championship och nu är du äntligen där. Bra gjort, det var en fin seger. Jag hoppas du firar, fastän det är speciella tider, säger Klopp i videon.

Den inbitne Liverpoolsupportern bötfälldes av Wycombe i slutet på juni efter att han firat Liverpools ligatitel genom att ha på sig mästarnas matchtröja under träningen.

Under tisdagens presskonferens kommenterade Klopp händelsen.

– Han är inbjuden till paraden. Jag såg videon när han tränade i Liverpooltröja, jag tyckte att det var riktigt roligt. Han svarade på videon, det var trevligt, han var riktigt glad, säger han.

Rättad: I en tidigare version av den här texten avgavs felaktig information kring resultat, motståndarlag och klubbhistoria när Wycombe avancerade till Championship. Rätt ska vara 2–1, Oxford United och 133 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons