Annons

Allyson Felix med i amerikanska VM-truppen

Friidrott • Publicerad 6 juli 2022
Allyson Felix är uttagen till friidrotts-VM i Eugene. Arkivbild.
Allyson Felix är uttagen till friidrotts-VM i Eugene. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

I sin sista säsong som aktiv har legendaren Allyson Felix blivit uttagen till hemma-VM i friidrott i Eugene, USA. 36-åringen ska springa i den mixade stafetten på 4x400 meter.

Felix annonserade tidigare i år att det här blir hennes sista säsong som elitidrottare. En sista satsning var VM på hemmaplan i Eugene i Oregon, med start 15 juli. När USA presenterade den slutgiltiga truppen på 151 personer fanns Felix med i truppen till mixstafetten.

Annons

I den amerikanska uttagningen höll hon på att sjabbla till det. Då hon enbart tävlade i 400 meter och slutade sexa, kvalificerade hon sig inte för något individuellt lopp.

Hon är den mest väldekorerade friidrottaren i VM-sammanhang med sina 18 medaljer.

Det här blir 400-metersdrottningens tionde VM. Hon gjorde sitt första VM i Paris 2003 som 17-åring.

Allyson Felix uttagning innebär att stjärnan Sha'Carri Richardson missar VM då hon misslyckades individuellt på både 200 och 400 meter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons