Annons

Anders tränare fick kicken

Det har varit synnerligen omtumlande dagar för Benficaproffset, Svenstorpsgrabben Anders Andersson vilket i går kulminerade med att tränaren Jesualdo Ferreira fick sparken.
Sport • Publicerad 26 november 2002

- Andretränaren har tagit över. Men det är bara en provisorisk lösning. Klubben letar efter en ny och allt skall väl vara klart i veckan, säger Anders Andersson när vi når honom på telefon precis hemkommen från tisdagsträningen. Efter en tids missnöje, där ingenting annat än segrar duger för de kräsna och krävande Benficafansen, tog tålamodet definitivt slut i helgen då Benfica mycket överraskande blev utslaget ur cupen genom att få styrk med 1-0 hemma mot division 2-laget Gondomar. Att Benfica tog tillfället i akt att testa en del spelare ur den breda truppen för att i stället låta en del slitna spelare vila, var något som fansen inte tog någon notis om. Oavsett lag skulle den här matchen helt enkelt vinnas. - Hela mittfältet plus ytterligare några spelare vilade och själv kom jag exempelvis in först när det återstod 20 minuter, säger Anders. Efter matchen var stämningen minst sagt hätskt. Det rådde mer eller mindre upploppsstämning och spelarna fick ta hjälp av polis, vakter och kravallstaket för att komma i trygghet. - Det var riktigt otäckt. Men rädd var jag väl inte. Tycker att jag har ett bra förhållande till fansen som verkar uppskatta att jag alltid ger 100 procent i matcherna. Men förlusten var inte bara för mycket för fansen utan också för ledningen. Och i går fick tränaren således sparken. - Det har legat i luften ett tag även om presidenten hela tiden har stöttat Ferreira och sagt att det aldrig skulle bli aktuellt att byta ut honom. Har Ferreira varit en bra tränare? - Tja, han har väl inte varit speciellt märkvärdig men rätt så OK. Hur påverkas din situation i och med att ni nu byter tränare? - Det är väldigt svårt att säga. Det gäller börja om från noll igen. Men jag är inte speciellt orolig. Jag känner att jag har en bra ställning i laget och det har gått bra på träningarna så det är bara att fortsätta och köra för fullt. Ni har Braga hemma i serien nu på lördag. Vad händer om ni skulle förlora också den matchen? - Det kan inte hända så mycket mer. Tränaren har ju redan fått sparken. Men det är en match som vi bör vinna. Men det är samtidigt inte helt lätt. Det har regnat mycket här nere den senaste tiden vilket gjort planerna väldigt leriga vilket i sin tur gör spelet väldigt chansartat, avslutar Anders Andersson

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons