Annons

Andra förlusten på två dagar för YIF

Andra matchen på två dagar. Det är inte alltid lätt att vara en elithandbollsspelare. Men å andra sidan ska man inte klaga om man ena dagen ställs mot Kiel, och andra dagen klassiska danska klubben GOG. Resultaten har dock inte gått med Ystads IF än. Det blev förlust för andra matchen i rad (40–36).
Handboll • Publicerad 8 augusti 2019
Kim Andersson briljerade i YIF:s förlustmatch mot GOG.
Kim Andersson briljerade i YIF:s förlustmatch mot GOG.Foto: Bass Nilsson

76 mål är ganska talande för hur matchen såg ut för YIF i årets tredje träningsmatch. Det var rena vilda västern när GOG–spelarna satte högsta fart från start.

– De körde en jävla kontringshandboll. De tryckte på direkt och anfallen var bara 5–10 sekunder långa, sa Ystads IF:s tränare Jerry Hallbäck.

Annons

YIF hade svårt att få stopp på de furiöst springande danskarna. Bakåt var det svängdörrar i försvaret, men framåt såg det bättre ut. Kim Andersson var gästernas stora dirigent, och när han inte assisterade medspelare satte han dit bollarna själv. I paus ledde danskarna med 20–17.

– Precis som mot Kiel släppte vi till för mycket bakåt. Framåt spelade vi bra och hade många målskyttar och gjorde mycket mål. Sen brände vi en hel del lägen också faktiskt, sa Hallbäck.

I andra halvlek började GOG spela sju–mot–sex i anfallsspelet, och målen fortsatte strömma in. YIF hittade aldrig något motmedel på danskarnas fartfyllda spel, och det blev till slut förlust med fyra bollar.

Nu väntar en dags vila innan Ystads IF tar sig an Sönderjyske på lördag. Ett tufft spelschema. Men inte för tufft om du frågar tränare Hallbäck.

– Nej, det har vi varit beredda på. Kielmatchen hade vi vetat om länge, och när sen chansen till att möta de här danska lagen kom upp ville vi ta den.

Vad tar ni med er från Kielmatchen?

– Det var ju en häftig upplevelse för killarna. Sen fick de sig en lektion i vad som krävs när man möter så bra motstånd, sa Hallbäck.

Handboll, träningsmatch

GOG–Ystads IF 40–36 (20–17)

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons