Annons

Andreas Ohlsson hoppas hitta formen mot Mariedal

Gröstorps Andreas Ohlsson har en tung säsong bakom sig. Spelet har inte fungerat, modet har inte funnits och de goda resultaten har uteblivit.Det börjar bli hög tid att vända den trenden.
Sport • Publicerad 9 januari 2006
Andreas Ohlsson har haft en motig säsong i elitserien. Han hoppas det vänder i kväll mot Mariedal. Arkivbild:Mark Hanlon
Andreas Ohlsson har haft en motig säsong i elitserien. Han hoppas det vänder i kväll mot Mariedal. Arkivbild:Mark HanlonFoto: 

– Jag hoppas att det vänder mot Mariedal. Jag tycker att jag har spelat bra på slutet och det är inga problem med självförtroendet, säger Andreas Ohlsson.

Andreas medger att säsongen inte blivit som han hade tänkt sig. Han förklarar att han har spelat bra mot bra motstånd, medan det har låst sig mot spelare som han bör vinna mot.

Annons

– Kommer man snett in i det från början så blir det lätt så. Sedan går det tyngre och tyngre, säger Andreas, som har 5– 12 i matchkvot hittills.

Mot Mariedal ställs Gröstorpsspelaren mot Fredrik Hage och Johan Björklund – spelare som han har goda chanser att besegra. Då krävs det dock att han tar tag i spelet och undviker att bli passiv. Andreas måste helt enkelt våga vinna, precis som han gjorde borta mot Rekord i mötet med Robert Eriksson.

– Kommer man bara rätt in i matchen så blir det enklare. Men det är lätt att man blir passiv om man kommer snett in i det.

Såhär säger Andreas om kvällens motståndare på andrabordet:

Fredrik Hage.

– Vi har väl vunnit varannan gång ungefär. I fjor var det 1– 1 mellan oss och i år vann han i Borås.

Johan Björklund:

– Jag har haft lätt för honom tidigare, men förra året vann han båda gångerna. Innan dess hade jag aldrig förlorat mot honom.

Nu är det inte bara Andreas som måste höja sig mot Mariedal. Sett till mötet i Borås, där det blev förlust med 5– 2, krävs det uppryckning på samtliga fronter.

Åtminstone om det ska bli vinst och sedermera slutspel i Jonebergshallen.

Annons

– Jag tycker det är Mariedal som har pressen på sig. Om vi vinner är det i princip kört för dem att komma i kapp oss. Då är det i stort sett klart att vi slipper kvalspel.

Är det inte slutspel som är ert mål?

– Först och främst gäller det att slippa kval. Det är det som är det primära.

Inför kvällens match har Andreas Ohlsson och Stefan Nilsson laddat upp med en tävling i Växjö (Värendsspelen). Båda gick vidare från grupperna och vann en slutspelsmatch innan det tog stopp i åttondelsfinalen. Andreas förlorade mot Rekords Chen Jian, medan Stefan åkte ut mot Henrik Olsson, Halmstad.

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons