Annons

Anna Nordqvist vann på Europatouren: "Stolt"

Svenska golfstjärnan Anna Nordqvist är åter en vinnare på Europatouren efter att ha vunnit helgens tävling i Nederländerna.
"Det känns riktigt bra, jag är stolt", säger hon.
Golf • Publicerad 17 juli 2022
Anna Nordqvist är åter en vinnare på Europatouren efter att ha vunnit på Rosendaelsche Golf Club i Nederländerna. Arkivbild.
Anna Nordqvist är åter en vinnare på Europatouren efter att ha vunnit på Rosendaelsche Golf Club i Nederländerna. Arkivbild.Foto: Chris Carlson

Inför den söndagens avslutande runda ledde Anna Nordqvist, 35, turneringen på Rosendaelsche Golf Club i nederländska Arnhem, ett slag före närmaste konkurrenterna.

Dagen fortsatte i samma stil, med Nordqvist i topp och rivalerna tätt bakom på den för veckan svårspelade banan. Det var inte förrän på det 17:e hålet som svenskan skulle stänga dörren.

Annons

En birdie där, och ett par på det avslutande hålet senare, och saken var klar. Den trefaldiga majorsegraren vann på totalt sju slag under par, ett slag före österrikiskan Sarah Schober.

"Det var lite av en kamp där ute i dag, jag spelade riktigt bra i början innan jag tappade fokus och rytm halvvägs in. Men jag är stolt över mig själv för att jag fortsatte kämpa hela veckan", säger Nordqvist i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

"Början på veckan var tuff, sedan spelade jag riktigt bra i går i tuff vind. Jag har gjort många saker bra den här veckan och det känns bra att vara där uppe i toppen igen."

Segern var Nordqvists femte på Europatouren och innebär att hon seglar upp på en 21:a plats i den totala ställningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons