Annons

Ännu en förlust för IFK

(Uppdaterad) Det fortsätter gå tungt för IFK Ystad på bortaplan. [Mjuk retur]Mot Stavsten drog man på sig sin femte förlust på sex matcher, 23–27 (11–15).
Sport • Publicerad 28 november 2009
Foto: 

Lika starkt som IFK Ystad är på hemmaplan – lika svagt är man på bortaplan. Efter förluster mot Kärra, Kroppskultur, Aranäs och Önnered – och en ensam seger mot Trelleborg – ställdes man mot Stavsten borta, och förlorade igen.

– Jag tror att det har med rutin att göra. Vi har ingen som riktigt tar tag i spelet, sa IFK:s målvakt Oskar Cimmerholm. Istället för att gå på avslut så studsar vi bollen, stannar upp och krånglar till våra anfall. Och Cimmerholm hade en poäng. Bortsett från Stavstens vänsternia Lasse Syndergaard som gjorde lite hur han ville hade IFK bra koll på Stavsten i defensiven. Däremot gjorde man en blek insats i sin egen offensiv.

Annons

– Vi släppte in 27 mål och det är ok. Men 23 framåt... Det borde vara tio mål till, menade Cimmerholm, och fick visst medhåll av sin tränare, Robert "Knirr" Andersson:

– Vi saknar spelare som gör enkla mål. Du vet: En riktig storskytt. I dag gjorde vi inte så många kontringsmål heller, och då blir det tufft att hela tiden kämpa sig till lägen.

Matchen var trots allt relativt jämn. Stavsten avslutade första halvlek bra och ryckte åt sig en fyramålsledning. Samma differens höll man sedan fram till slutsignalen. IFK hade kontakt vid ställningen 15–17 och 17–19, men kom aldrig närmre än till två måls underläge.

– Vi tog avslut i fel höjd, menade "Knirr". Stavsten har en liten målvakt (Klas Hermansson) och vi borde skjutit lågt eller högt, nu sköt vi tätt intill kroppen på honom och det var precis där han ville ha bollarna.

Något som också påverkade IFK Ystad var att Sebastian Rasmussen, en av lagets mest pålitliga målskyttar och lagets ende vänsterhänte högernia, saknades på grund av avstängning. – Vi löste det ganska bra, men han är en spelare som brukar ligga på sex eller sju mål i varenda match. Det är klart att han saknades, sa "Knirr".

I Rasmussens frånvaro fick spelare som Mattias Lundh, Jonas Busk och André Olsson vikariera på högerniopositionen.

I IFK gjorde redan nämnde Cimmerholm en bra match. Likaså hans reserv Sebastian Åkesson som spelade sista tio minuterna och bland annat tvingade fram en straffmiss. Bland utespelarna kan samtliga prestera bättre.

Roger Karlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons