Annons

Äntligen seger för TKS

Efter sex raka förluster kom äntligen vändningen för Tomelilla KS. "Offret" blev Bulltoftas farmarlag som efter en jämn och spännande fight tvingades acceptera en hemmaseger med 12– 8.
Sport • Publicerad 30 november 2008
Lars-Erik Hallberg och Ronny Eriksson, TKS, och Stefan Blom (längst till vänster), TBK. Bild: Ronney Lantz
Lars-Erik Hallberg och Ronny Eriksson, TKS, och Stefan Blom (längst till vänster), TBK. Bild: Ronney LantzFoto: 

Utan någon av bröderna Persson på startlinjen fick TKS en tung öppning. Underläge med 1-4 och osäkert spel på många händer. Men med Lars-Erik Hallberg 236 och Stefan Olsson på 233, kom hemmalaget igång och jämnade ut matchen till 5-5, när två serier återstod.

I serie tre delade lagen broderligt på de fyra borden, men bonuspoängen tog TKS hand om med knappa 19 käglors mariginal. 8-7 inför sista serien innebar att laget med de starkaste nerverna skulle hämta hem segern.

Annons

Ett av hemmalagets fyra banpar fick snabbt problem och den poängen kändes körd. Men övriga sex spelare höll ihop spelet berömvärt och plockade hem de tre pinnar som krävdes och dessutom den extra bonuspinnen.

Inte sedan den 20 september har Tomelilla KS vunnit, så gissa om det jublades i hemmalägret.

Mats Hedfors
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons