Annons

"Äpplet" pallade

Gröstorps IF var bara någon centimeter från att ta en bragdseger i elitseriemötet med Spårvägen. 0–3 blev 4–3 och hemmasonen Andreas Ohlsson hade två matchbollar mot självaste Mikael "Äpplet" Appelgren.Men Äpplet pallade.
Sport • Publicerad 6 november 2008
Mikael Appelgren, pingislegenden, var ytterst nära att åka på sin första förlust i elitserien och hade två matchbollar emot sig i mötet med Andreas Ohlsson. Men Äpplet vände och vann och fastställde slutresultatet till 4–4. Bild: Mark Hanlon
Mikael Appelgren, pingislegenden, var ytterst nära att åka på sin första förlust i elitserien och hade två matchbollar emot sig i mötet med Andreas Ohlsson. Men Äpplet vände och vann och fastställde slutresultatet till 4–4. Bild: Mark HanlonFoto: 

Efter drygt tre timmars raffelpingis var Gröstorps IF framme vid matchboll. Man hade vänt en usel start på ett närmast sensationellt sätt. 0-3 hade blivit 4-3 och nu stod Andreas Ohlsson inför sitt livs pingisuppgift.

Öga mot öga med Mikael Appelgren.Österlenpågen mot världsmästaren.Det blev en slutfight helt i publikens smak. Andreas Ohlsson såg länge ut att äta upp Äpplet med sitt känsliga backhandspel. Han styrde 47-åringen från hörn till hörn och förivrade sig inte när bollarna skulle avgöras. I två set höll taktiken till punkt och pricka och publiken i den närmast fullsatta Jonebergshallen var lika fascinerad som trollbunden.

Annons

Men Mikael Appelgren kom tillbaka, vann två tuffa set och tvingade fram ett avgörande. Andreas Ohlsson skaffade sig matchboll vid ställningen 10-9 och 11-10 men lyckades aldrig avgöra. I stället krånglade sig Äpplet ur greppet och tog sin 13:e raka seger i elitserien.- Men det har varit många tuffa matcher. Jag är inte säker på att jag haft någon matchboll emot mig tidigare men jag har lirat flera femsetsmatcher, säger Mikael Appelgren.- Andreas var en slug jäkel. Han la bollen där jag inte ville ha den. Fin blick. Men samtidigt hade jag inte benen med mig i dag. Vi spelade match i går och tog vi morgontåget till Skåne. Det sliter på en 47-åring, fortsätter Äpplet, lätt stressad för att hinna med Stockholmståget.Andreas Ohlsson var alltså bara någon centimeter från att fästa sin kanske häftigaste skalp i bältet. Ändå var han samlad när Appelgren avgjorde på sin andra matchboll.

- Sånt här är pingislivet. Det flyt jag saknade mot Äpplet hade jag i första matchen mot John Wall i stället. Men jag gillade att spela mot Äpplet, tempot inte alltför högt och jag fick tid på mig framme vid bordet. Då är det värre att möta ungtupparna i Mariedal...Andreas Ohlsson har gjort en bra säsong så här långt och har pluskvot på andrabordet.- Jo, det har väl gått hyfsat för mig men förhoppningsvis finns det lite till att plocka ut, både av mig och av laget. Visst är det starkt att vända på 0-3 men två poäng hade suttit fint mot Spårvägen. Då hade vi varit nära en slutspelsplats, säger Andreas.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons