Annons

Armand Krajnc – en mästare?

Ystadsbon Armand Krajnc. Omgiven av fotbollslegenden Tomas Brolin, höjdhoppsfenomenet Stefan Holm och simhopperskan Ulrika Knape. YA-sporten kan i dag presentera de första bilderna från inspelningen av Mästarnas mästare.
Sport • Publicerad 3 november 2009
Armand Krajnck i stöt. Bild: SVT
Armand Krajnck i stöt. Bild: SVTFoto: 
Ystadsbon Armand Krajnc i celebert sällskap under inspelningarna av Mästarnas mästare. Programledare är Micke Leijnegard. Bild: SVT
Ystadsbon Armand Krajnc i celebert sällskap under inspelningarna av Mästarnas mästare. Programledare är Micke Leijnegard. Bild: SVTFoto: 

Det är i ett minst sagt meriterat sällskap som den förre boxningsvärldsmästaren Armand Krajnc har befunnit sig i tre veckor. Under inspelningen av tv-succén Mästarnas mästare har Armand umgåtts med en rad svenska idrottslegender. Dygnet runt.

Stjärnorna var vänner. Och fiender.

Annons

Hemkommen till Ystad är Armand full av intryck.

– Jag har saknat familjen men det var intressanta personligheter att träffa. Jag fick bra kontakt med flera av dem, säger Armand.

Av kontraktsskäl är den förre boxningsvärldsmästaren förbjuden att uttala sig om resultatet i själva tävlingen. Men boxare är pratglada och Armand kunde förstås inte låta bli att röja en liten hemlighet:

– Jag fick inte åka hem först, så mycket kan jag säga... I Mästarnas mästare möts Sveriges genom tiderna bästa idrottsmän och kvinnor i fysiska och psykiska utmaningar. De sätts på prov i bland annat laganda, uthållighet, strategi, stresshantering och fokusering. Varje avsnitt kulminerar i en duell där det gäller att fånga ett svärd. Den som reagerar långsammast får lämna gruppen.

– Duellen ägde rum inne i en grotta. Själva tävlingsplatsen ramades in av facklor, det var en riktigt häftig miljö, säger Armand.

Någon av dina medtävlare som gjorde extra starkt intryck på dig?

– Där fanns många personligheter och jag kom bra överens med de flesta. Tomas Brolin var en skön lirare. Han gick omkring och tog bilder med en engångs-kamera och hade med sig en gammal cd-walkman, trots att han säkert har miljoner på banken...

Mästarnas mästare kommer att sändas på tisdagar med start i januari 2010. Programmet leds av Micke Leijnegard.

– Vår laguppställning känns grym! Förra säsongens succé byggde på deltagarnas personligheter och med tanke på att vi den här gången har med oss några av Sveriges mest mytomspunna stjärnor lär det inte bli sämre, säger han.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons