Annons

Arsenal körde över Fulham – United tappade poäng

Arsenal dansar vidare i Premier League.
Mot Fulham blev det en komfortabel 3–0-seger.
– Det är en perfekt seger, säger Leandro Trossard.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2023
Arsenal besegrade Fulham.
Arsenal besegrade Fulham.Foto: Ian Walton AP/TT

Efter Manchester Citys knappa 1–0-seger under lördagskvällen mot Crystal Palace behövde Arsenal komma med en respons.

Och det gjorde laget med bravur.

Annons

Serieledaren stod för en urladdning i Londonderbyt borta mot Fulham. Efter första halvleken stod det 3–0 efter mål av Gabriel Magalhaes, Gabriel Martinelli och Martin Ødegaard. Samtliga målen assisterades av nyförvärvet, belgaren, Leandro Trossard.

Fulham, som har gjort en stark säsong, spelade upp sig i andra men en reducering kom aldrig och Arsenal åkte hem med tre blytunga poäng. Ett annat glädjebesked för Mikel Artetas mannar är att anfallsstjärnan Gabriel Jesus gjorde tävlingscomeback efter tre månader skadefrånvaro.

– Det är en perfekt seger och jag är nöjd med min insats. Jag försöker alltid bidra och i dag gick det min väg. Jag är glad över att vi vann, säger Trossard enligt flera engelska medier.

Sämre gick det för Manchester United. Hemma mot jumbon Southampton slutade matchen 0–0. United fick mittfältsmotorn Casemiro utvisad i den första halvleken efter en tuff tackling på gästernas Carlos Alcaraz. Efter en långdragen VAR-granskning tog domaren fram det röda kortet. Det är brasilianarens andra röda kort den här Premier League-säsongen och nu väntar fyra matchers avstängning.

– Vi borde vinna sådana matcher, men det blev svårare när vi förlorade en spelare. Vi tar en poäng och blickar framåt, säger målvakten David de Gea.

Manchester United är fortsatt trea i tabellen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons