Arsenal ny fyra efter derbyseger mot West Ham

Arsenal vann derbyt mot West Ham med 2–0 och övertog därmed fjärdeplatsen i Premier League från Londonrivalen.
Fotboll • Publicerad 15 december 2021
Arsenals Alexandre Lacazette omgärdad av tre West Ham-spelare.
Arsenals Alexandre Lacazette omgärdad av tre West Ham-spelare.Foto: Ian Walton/AP/TT

Kvällens första mål på Emirates Stadium gjorde Gabriel Martinelli i 48:e minuten, efter att i hög fart tagit emot passningen från Alexandre Lacazette och kyligt placerat in bollen vid bortre stolpen.

Lacazette hade senare chansen att utöka till 2–0. Fransmannen sparkades ned i straffområdet och tog själv hand om straffen, men gjorde det inte bättre än att Lukasz Fabianski kunde rädda.

Det dröjde till den 87:e minuten innan Emile Smith-Rowe i stället kunde pricka in tvåan för "Gunners" och säkra trepoängaren inför en jublande hemmapublik.

Segern för upp Arsenal till fjärdeplatsen i Premier League-tabellen, en poäng före West Ham som nu är femma.

På annat håll i London spelade Crystal Palace och Southampton 2–2, medan det i Brighton blev en bortaseger för Wolverhampton med 1–0.

I Burnley spelades däremot ingen fotboll på onsdagskvällen. Matchen mot gästande Watford sköts upp på grund av ett flertal covidfall hos bortalaget.