Annons

Asllani: "Nu måste vi vinna de andra"

Sverige behöver troligtvis vinna sina kommande matcher med många mål för att ta hem gruppsegern i EM. För att nå dit kan det bli så att spelare tar sig an lite nya roller.
Fotboll • Publicerad 10 juli 2022
Kosovare Asllani (9) fick axla en defensiv roll mot Nederländerna.
Kosovare Asllani (9) fick axla en defensiv roll mot Nederländerna.Foto: Adam Ihse / TT

Jonna Andersson fick den ovana rollen som målskytt i EM-premiären mot Nederländerna. Även Kosovare Asllani fick axla en något mer ovan roll, i den svenska defensiven.

– Det ä en del av fotbollen. Jag får en uppgift och försöker utföra den så bra jag kan och det gjorde jag i dag. Jag är ju en offensiv spelare men försvarsspel är en stor del av fotboll, säger Asllani till Radiosporten.

Annons

32-åringen hyllades efter matchen av förbundskaptenen Peter Gerhardsson för sin insats på planen. Hon är själv inte helt nöjd med den första matchen i sommarens mästerskap.

– Vi har mer momentum än de (Nederländerna) har i första halvlek, sedan släpper vi in dem i andra halvlek och ger dem alldeles för långa stunder där de får äga boll. Men vi avslutar starkt och man vill alltid vinna premiärer men nu är vi inne i turneringen och nu måste vi vinna de andra.

Ja, nu ligger pressen verkligen på Blågult att vinna de kommande två gruppspelsmatcherna, mot Schweiz och Portugal, och helst med så stora siffror som möjligt. Går matcherna som förväntat kommer det nämligen att bli en målskillnadsaffär om gruppsegern.

Asllani menar att fokuset alltid ligger på att göra mål.

– Vi är ett offensivt landslag så vi måste trycka på det. Lita på vår spelidé och trycka upp spelet. Vi ska inte ge det andra laget för mycket respekt, säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons