Assist av Forsberg när Leipzig knep EL-plats

Fotboll • Publicerad 7 december 2021
André Silva, till vänster, och Dominik Szoboszlai gjorde Leipzigs mål i 2–1-segern mot Manchester City.Foto: Michael Sohn/AP

Paris Saint-Germain sträckte ut en hjälpande hand i och med 4–1-segern hemma mot Club Brygge.

Men den behövde inte Leipzig, som 2–1-besegrade Manchester City och av egen kraft därmed säkrade tredjeplatsen som ger en biljett till vårens Europa League-slutspel.

Dominik Szoboszlai gav Leipzig ledningen när han halvvägs in i den första halvleken sprang sig fri, rundade målvakten Zack Steffen och skickade in 1–0 i det öppna målet.

Med knappa 20 minuter kvar av ordinarie tid var Emil Forsberg med i förarbetet till 2–0-målet. Den svenske landslagsmittfältaren avancerade från mittplan och spelade snett bakåt till André Silva som placerade in bollen med bredsidan.

Riyad Mahrez tröstmålade några minuter därpå för engelsmännen, som trots förlusten vinner gruppen före PSG. Däremot får Premier League-ledaren klara sig utan ytterbacken Kyle Walker i åtminstone den första åttondelsfinalen. Engelsmannen fick direkt rött kort efter en ful eftersläng i slutminuterna.