Annons

Svaret: Inga rankningspoäng i Wimbledon

Tennis • Publicerad 20 maj 2022
Ryske världstvåan Daniil Medvedev är en av spelarna som inte är välkommen till årets upplaga av Wimbledon. Arkivbild.
Ryske världstvåan Daniil Medvedev är en av spelarna som inte är välkommen till årets upplaga av Wimbledon. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Det kommer inte att delas ut några rankningspoäng i grand slam-turneringen Wimbledon, meddelar WTA- respektive ATP-touren. Beskeden kommer som reaktion på den anrika tennisturneringens beslut att stoppa alla ryska och belarusiska spelare från att delta, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina.

"Våra regler finns till för att skydda alla spelares rättigheter. Om man inte reagerar på den här typen av ensidiga beslut så riskerar det att skapa ett skadligt prejudikat för resten av touren. Diskriminering gjord av enskilda turneringar är helt enkelt inte tillåtet", skriver ATP i ett pressmeddelande.

Annons

Internationella tennisförbundet (ITF) har tagit samma beslut gällande Wimbledons junior- och rullstolsturneringar.

Många idrotter har helt utestängt ryska och belarusiska idrottare, men inom tennisen får de fortfarande tävla både på damernas WTA- och herrarnas ATP-tour.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons