Annons

Avstängd tränare får leda lag efter förbundsmiss

Handbollstränaren Dick Tollbring stängdes av i ett år för en rasistisk kommentar mot en domare. Trots det får han leda lag på träningar och matcher, skriver .
Anledningen är att han är avstängd som spelare och inte som tränare.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2020
Handbollstränaren Dick Tollbring är avstängd i ett år – men får ändå leda lag på träningar och matcher. Arkivbild.
Handbollstränaren Dick Tollbring är avstängd i ett år – men får ändå leda lag på träningar och matcher. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

"Det stämmer. Detta efter att han endast blivit avstängd från 'tävling och uppvisning' och inte från 'uppdrag'", skriver Ida Arvidsson, förbundsjurist vid Riksidrottsförbundet, i ett mejl till tidningen.

Tollbring och Rimbo valde att överklaga avstängningen, men fick avslag från Riksidrottsnämnden (RIN).

Annons

RIN tolkar dock omfattningen av avstängningen annorlunda än Svenska handbollförbundets disciplinnämnd eftersom disciplinnämnden inte har varit tillräckligt precis kring straffets omfattning.

På frågan om vad Tollbring egentligen är avstängd från, svarar Ida Arvidsson:

"Det innebär att han som spelare inte får delta i tävling och uppvisning, det är han avstängd ifrån".

Det var i maj som Dick Tollbring stängdes av i ett år för en rasistisk kommentar mot en domare i det allsvenska mötet med Kungälv i mars.

Disciplinnämnden bedömde agerandet som extremt osportsligt och ansåg sig "förhindrat från att bedöma förseelsen som annat än grov”. I sitt svar i domen skrev Tollbring att han insåg att det inte lät bra, men att hans syfte inte var att kränka någon enskild domare.

Efter att Tollbring stängdes av tog Rimbo in Dag Lundin som tränare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons