Backen hjälte när Liverpool avgjorde sent

Har Liverpool hittat stilen igen efter fjolårets misslyckande?
Det verkar onekligen så.
Merseysidelaget är obsegerat i Premier League efter 3–1 borta mot Wolverhampton.
Fotboll • Publicerad 16 september 2023
Andy Robertson jublar efter sitt ledningsmål mot Wolves.
Andy Robertson jublar efter sitt ledningsmål mot Wolves.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Det började dock inget vidare. Hemmalaget tog ledningen redan efter sju minuter genom Hwang Hee-Chan.

Men den andra halvleken tillhörde Liverpool. Cody Gakpo kvitterade efter 55 minuter och när klockan börjat ticka upp mot 85 minuter gav vänsterbacken Andy Robertson sig ut på en offensiv räd, som slutade i att han rullade in 2–1-målet.

Harvey Elliott fastställde slutresultatet till 3–1 på stopptid. Liverpool övertog temporärt serieledningen i ligan. En ledning som Manchester City ryckte tillbaka senare under eftermiddagen genom att 3–1-besegra West Ham.

När även Tottenham såg till att vända och vinna med 2–1 mot Sheffield United halkade Liverpool ner till en tredjeplats.

I nästa omgång väntar West Ham på bortaplan. Dessförinnan ska man spela i Europa League mot Lask Linz.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel resultat på ett ställe i texten. Rätt är 3t1 till Liverpool.