Annons

Båstadchefen om Ymer: "Jag hade ingen aning"

Beskedet att Mikael Ymer stängs av i 18 månader för att ha brutit mot antidopningsreglerna slog ned som en bomb i Båstad, där ATP-turneringen i tennis pågår.
Tennis • Publicerad 18 juli 2023
Magnus Norman, tävlingschef för Swedish Open. Arkivbild.
Magnus Norman, tävlingschef för Swedish Open. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Tävlingschefen Magnus Norman kände inte till avstängningen innan nyheten blev officiell på tisdagsförmiddagen.

– Jag hade ingen aning, säger Norman till TT och fortsätter:

Annons

– Jag har ingen bakgrund eller någonting.

Ymer har tackade nej till att spela i Båstad – något som skapat stora rubriker. Bland annat på grund av hur han motiverade varför.

– Det stämmer att Båstad erbjöd mig extremt mycket pengar i år. Jag blev chockad när jag såg checken men min röst och integritet är inte till salu. Christer Hult (vd) och hans team kan stoppa upp deras pengar i stjärten, sade Ymer till Tennisportalen.

Norman själv kom dock med en annan version till Ymers beslut:

– Han har velat ha mer betalt för att komma till Båstad. Han har aldrig uttryckt något annat som är negativt, att han skulle ha blivit dåligt behandlad eller att han inte gillar Båstad. Den bilden jag har är att han inte var nöjd med vårt erbjudande helt enkelt. Vi försökte få hit honom även förra året och har höjt budet lite till i år, men han ville ha mer betalt, sade Magnus Norman till Dagens Nyheter.

Mikael Ymers storebror Elias Ymer spelar i Båstad och möter under tisdagen Leo Borg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons