Annons

Basti på besök i Drammen

Basti Rasmussen har varit i Drammen och hälsat på sin blivande klubb. Om mindre än två veckor börjar han sitt nya tränaruppdrag.
Sport • Publicerad 6 maj 2003

- Jag tränar klubben från den 19 maj. Så långt är vi överens. Något kontrakt finns dock inte. Än så länge kan Basti Rasmussen bara luta sig mot ett handslag med Drammens Svein-Erik Bjerkrheim, spelaren som nu också styr och ställer utanför planen. - Jag får lita på det. Än så länge har jag inte blivit lurad i såna här sammanhang. Vi har kommit överens om min lön och när jag ska börja så jag är inställd på att det blir så här. Men jag åker inte dit utan ett kontrakt. Värvningen av Basti Rasmussen ingår i Drammens plan att börja på ny kula. Klubben dras med ekonomiska problem och fick nöja sig med sjätte plats i den norska ligan. - Det känns ändå som om det börjar infinna sig ett lugn i klubben igen. En omorganisation pågår och laget kommer förmodligen bestå av många unga spelare och det är ju alltid intressant. Ekonomin klarar nog inte tunga värvningar. Efter tiden som hjälptränare i IFK Ystad ser Basti fram emot utmaningen. - Det ser intressant ut. Och man vet ju inget förrän man har provat. Drammen vill skriva treårskontrakt men jag tänker bara binda upp mig ett år. Efter första säsongen ska vi sitta ner och utvärdera, säger Basti Rasmussen.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons