GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Basti Rasmussen lämnar YIF

Ystads IF:s assisterande tränare Basti Rasmussen lämnar Ystads IF.
Sport • Publicerad 29 april 2013

Det meddelar klubben i ett brev till sponsorerna.

Sedan några dagar tillbaka är det klart, att Sebastian Seifert ersätter Basti i rollen som Mats Engbloms assisterande tränare. Tanken var att Basti skulle återgå till sin roll som sportchef i YIF.

Nu blir det alltså inte så.

Handbollsikonen, som har gjort 123 landskamper och vunnit SM-guld för YIF både som spelare (1976) och ledare (1992) kommer inte att ha någon officiell roll kommande säsong.

– Jag hade gärna jobbat hårt för YIF även i fortsättningen, men det är vissa som inte verkar tycka det. Då väljer jag att dra mig tillbaka.

– Jag börjar komma upp i åldern och vill att livet ska vara lustfyllt. Men det har varit lite för många besvikelser och det har jag inte mått bra av.

Har ditt beslut något att göra med att Sebastian Seifert ska ersätta dig som assisterande tränare till Mats Engblom?

– Nej, absolut inte. Det är helt andra saker. Vi har tyckt olika om min roll och då väljer jag att dra mig tillbaka.

Har du gjort ditt i Ystads IF för tid och evighet, känner du?

– Nej, jag är för gammal för att veta att man aldrig ska stänga några dörrar. Livet går vidare och jag kommer att fortsätta att gå på handboll i Ystad. Jag har inte stängt någon dörr för andra föreningar heller. Men just nu känns detta som ett rätt beslut.

Ystads IF:s avgående handbollsbas Peo Lind beklagar Basti Rasmussens beslut.

– Basti är handbollen personifierad i Ystad och ett mycket tungt namn att tappa. Jag beklagar detta.

Peo Lind kommer själv att avgå som ordförande i juli och ersättas av Peter Kozma.

– Jag tänker inte lämna över på det här sättet, utan vi ska hitta en bra lösning, en bra organisation. Och det är jag övertygad om att vi kommer att göra, säger Lind.

YIF har kallat till ett informationsmöte till sponsorerna i kväll.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.