Annons

Bättre odds på Skivarp i år? Dennis Karlsson tillbaka på mammas gata – nu som spelande tränare

Skivarps GIF har knutit till sig en tränare som ursprungligen är från byn.Det har man gjort förr – med gott resultat.Ska det bli samma succé den här gången?
Sport • Publicerad 14 januari 2006
Dennis Karlsson är ny tränare, spelande sådan, i Skivarps GIF. Undras tro vad Svenska spel hade gett för odds på en serieseger i division 5? Bild: Bass Nilsson
Dennis Karlsson är ny tränare, spelande sådan, i Skivarps GIF. Undras tro vad Svenska spel hade gett för odds på en serieseger i division 5? Bild: Bass NilssonFoto: 

– Vi blickar uppåt från fjorårets tiondeplats och ska se till att slippa återkval i alla fall. En plats precis bakom de främsta i toppen tycker jag låter rimligt, säger Dennis Karlsson, 25, som återbördats till Skivarps GIF efter en säsong i Ystads IF. Tidigare Skivarpsbor som tränat fotbollslaget är Roland Rasmusson, som nådde en kvalplats till femman 1999 trots att laget var nykomling i sexan då. Året efter var det Mats Bladh och Jonas Andersson, också från Skivarp, som förde laget till division 5 efter serie-seger i sexan.

– Roland har ju varit här igen efter det och gjorde ett jättejobb i fjor trots att han verkligen inte kom till något dukat bord. Förutsättningarna verkar vara bättre för mig och det är jag tacksam för. Jag tror på ett större träningsintresse nu, säger Dennis.

Annons

Dennis Karlsson har inga tidigare erfarenheter som tränare men har inspirerats av många av dem han haft under sin snart 20-åriga fotbollsgärning i Skivarps GIF. När utomhusträningen drar i gång i dag är han fullt på det klara med målen för verksamheten.

– Det ska gå snabbt. För mig är det viktigt att ha snabba omställningar och behandla bollen med få tillslag. Jag ser gärna också att vi kommer ifrån det här med att tjonga och spela i sidled. Spelarna ska uppmuntras att våga hålla i bollen men det måste gå snabbt, förklarar Dennis.

Säsongen i Ystads IF ledde inte till så värst mycket spel för Dennis. Det gav honom erfarenheter men ingen utvecklas ju av att sitta på bänken. Därför var valet ganska givet när Skivarp kom in i bilden igen. Han blir dock inte ensam om att vara nyckelspelare. Johan Claesson, målvakten som hade stor del i att kontraktet räddades i höstas, kommer att få en viktig roll, liksom mittbacken Alex Perlaza och nyförvärvet Christoffer Ilveborn som bör ta en plats på innermittfältet.

– Martin Öien har hotat med att sluta men om han bestämmer sig för att spela och tränar sig i form igen så är han oerhört viktig för oss. Samma gäller för Daniel Dehlén i kedjan. Han är på gång igen efter en tung skadeperiod. Var jag själv ska spela återstår att se. Antingen i försvaret eller som defensiv mittfältare, fortsätter Dennis.

De egna ungdomarna Mattias Andersson, Freddy Johnstone och Hans Andersson är säkert också sugna på att göra bra ifrån sig.

Skivarp har tappat Bogi Einarsson till Ystads IF men har fått sammanlagt fem nya killar och står därför på plus ändå på förvärvsfronten.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons